GEOVANDRING

Lær om den spennende geologien i Bardufoss-regionen

Geoturisme er i vinden og Bardufoss-regionen har massevis av spennende geologi å by på. Sammen med vår guide får du reise rundt i området og utforske unike og interessante formasjoner og lokaliteter, og lære om hvordan regionen over tid har blitt formet til det den er i dag. Kanskje får du også prøve deg som gullgraver?

Geologi er spennende for alle – uansett alder! Bardufoss-regionen fikk sine karakteristiske landformer av innlandsisen som dekket hele regionen under siste istid, og etter at innlandsisen smeltet vekk har forlokkende fjelltopper, frodige daler og dype fjorder gjort området perfekt for bosetting, men også for å lære om regional geologi!  Vi starter geovandringen på Basecamp Snowman kl. 11.00 hvor vår guide tar deg gjennom litt grunnleggende geologi. 

Basecamp er et utmerket sted for å starte den geologiske kunnskapsferden! Her kan vi se Istindan og bunnen av Målselvdalen, med et relieff på omtrent 1450 meter! Den vakre Målselva bukter seg gjennom landskapet, og munner ut i Målselvfjorden. Målselvdeltaet er dynamisk og forandrer seg stadig. Sammen med guiden reiser du rundt i Bardufoss-området for å se på noen av disse unike og interessante lokalitetene, mens guiden forteller om områdets geologi. Du vil også lære litt om sammenhengen mellom geologi, flora og fauna! Turen avsluttes tilbake på Basecamp, hvor vi oppsummerer dagen med konkurranse eller quiz! Minimum 2 deltakere, max. 6 deltakere.

Geologi er spennende for alle – uansett alder! Bardufoss-regionen fikk sine karakteristiske landformer av innlandsisen som dekket hele regionen under siste istid, og etter at innlandsisen smeltet vekk har forlokkende fjelltopper, frodige daler og dype fjorder gjort området perfekt for bosetting, men også for å lære om regional geologi!  Vi starter geovandringen på Basecamp Snowman kl. 11.00 hvor vår guide tar deg gjennom litt grunnleggende geologi. Basecamp er et utmerket sted for å starte den geologiske kunnskapsferden! Her kan vi se Istindan og bunnen av Målselvdalen, med et relieff på 

omtrent 1450 meter! Den vakre Målselva bukter seg gjennom landskapet, og munner ut i Målselvfjorden. Målselvdeltaet er dynamisk og forandrer seg stadig. Sammen med guiden reiser du rundt i Bardufoss-området for å se på noen av disse unike og interessante lokalitetene, mens guiden forteller om områdets geologi. Du vil også lære litt om sammenhengen mellom geologi, flora og fauna! Turen avsluttes tilbake på Basecamp, hvor vi oppsummerer dagen med konkurranse eller quiz! Minimum 2 deltakere, max. 6 deltakere.

PRIS:

NOK 995 per person

Prisen inkluderer:

TURGUIDE: 

Utdannet geolog deltar som guide

TURSNACKS: 

Vi serverer kaffe eller te, samt lett turmat
undervegs på geovandringen

LOKAL TRANSPORT: 

Deltakere på geovandringen vil bli transportert
fra og til Basecamp Snowman

Bardufoss ligger langs E6, og er dermed lett tilgjengelig og et naturlig stopp både nord- og sørfra. Ta Hurtigruta til Tromsø eller Finnsnes, eller fly til Bardufoss Lufthavn som ligger kun 20 minutters kjøring fra Rundhaug Gjestegård. Du kan også fly til Tromsø (ca. to timers bilkjøring fra gjestegården) eller til Evenes (ca. 1,5 timers bilkjøring fra gjestegården). Å leie bil er en enkel og flott måte å oppleve de naturskjønne omgivelsene i Nord-Norge på. Vegene er gode og landskapet imponerende. Bardufoss har et godt utvalg av leiebiler, og vi bistår gjerne med leie av bil. 

Bardufoss ligger langs E6, og er dermed lett tilgjengelig og et naturlig stopp både nord- og sørfra. Ta Hurtigruta til Tromsø eller Finnsnes, eller fly til Bardufoss Lufthavn som ligger kun 20 minutters kjøring fra Rundhaug Gjestegård. Du kan også fly til Tromsø (ca. to timers bilkjøring fra gjestegården) eller til Evenes 

(ca. 1,5 timers bilkjøring fra gjestegården). Å leie bil er en enkel og flott måte å oppleve de naturskjønne omgivelsene i Nord-Norge på. Vegene er gode og landskapet imponerende. Bardufoss har et godt utvalg av leiebiler, og vi bistår gjerne med leie av bil. 

Les mer om våre aktiviteter:

RI PÅ TUR I FJELLET

Ri på tur - 3 eller 5 timer! Vi rir ut fra Basecamp Snowman, og inn i Maukenmassivet. En helt spesiell opplevelse på hesteryggen!

LAKSEFISKE

Målselva er ei av Norges beste lakseelver! Våre gjester har enkel tilgang til vald i nærheten av Rundhaug Gjestegård.

FJELLVANDRING

Kle på deg turstøvlene og bli med oss på tur! Bardufoss-regionen har ubegrensede turmuligheter, og vi tar deg gjerne med på våre favorittvandringer.

MIDNATTSSOL

Pass på at du ikke går glipp av midnattssolen! Vår fotoguide tar deg med på jakt etter det beste midnattssolmotivet.