HUNDEKJØRING I BARDUFOSS-REGIONEN

La huskyene vise vei

STED 

Mellombygdveien 829

VARIGHET

3 timer

PRIS

Fra NOK 1550 per person

Hundekjøring har lange tradisjoner i de polare regionene. Det nære forholdet mellom sledehunder og mennesker har vært svært viktig for menneskets historie, og gjort det mulig å bosette seg i de kalde og barske områdene i nord. I dag brukes sledehundene, huskyene, i konkurranser, slik som Finnmarksløpet. Bardufoss-regionen har en lang vintersesong, perfekt for hundekjøring mellom november og april. 

Vår hundekjøring vil gi deg en innføring i de grunnleggende kunnskapene som kreves av en hundefører. Du arbeider tett med huskyene, og vil få oppleve det nære forholdet mellom sledehundene og hundeføreren. Deltakerne deles inn i par, hvor en sitter på sleden mens den andre fungerer som hundefører og styrer sleden og hundene. Det byttes på rollene underveis. Stiene vi følger er enkle å navigere. Du må være i normal fysisk form for å delta. 

Hundekjøringen inkluderer:

GUIDE: 

Erfaren guide med god kunnskap om hundekjøring

 

VARME KLÆR 

Kjeledress, sko, lue og votter. Ta med eget ullundertøy. 

VARM DRIKKE: 

Vi serverer kaffe og te underveis.

Bardufoss ligger langs E6, og er dermed lett tilgjengelig og et naturlig stopp både nord- og sørfra. Ta Hurtigruta til Tromsø eller Finnsnes, eller fly til Bardufoss Lufthavn som ligger kun 20 minutters kjøring fra Rundhaug Gjestegård. Du kan også fly til Tromsø (ca. to timers bilkjøring fra gjestegården) eller til Evenes (ca. 1,5 timers bilkjøring fra gjestegården).

Å leie bil er en enkel og flott måte å oppleve de naturskjønne omgivelsene i Nord-Norge på. Vegene er gode og landskapet imponerende. Bardufoss har et godt utvalg av leiebiler, og vi bistår gjerne med leie av bil. 

Bardufoss ligger langs E6, og er dermed lett tilgjengelig og et naturlig stopp både nord- og sørfra. Ta Hurtigruta til Tromsø eller Finnsnes, eller fly til Bardufoss Lufthavn som ligger kun 20 minutters kjøring fra Rundhaug Gjestegård. Du kan også fly til Tromsø (ca. to timers bilkjøring fra gjestegården) eller til Evenes (ca. 1,5 timers bilkjøring fra gjestegården). 

Å leie bil er en enkel og flott måte å oppleve de naturskjønne omgivelsene i Nord-Norge på. Vegene er gode og landskapet imponerende. Bardufoss har et godt utvalg av leiebiler, og vi bistår gjerne med leie av bil. 

Les mer om våre aktviteter:

ELGSAFARI

Reis ut og besøk skogens konge i sitt naturlige habitat! Bardufoss-regionen har en stor, sunn elgstamme som trekker ned i dalene om vinteren.

AURORA SKY POINT

Jakt på nordlyset ved Aurora Sky Point, rett utenfor Basecamp Snowman! Ta nordlysbilder sammen med vår guide og varm deg i vår grillhytte.

GEOVANDRING

Lær om geologien i Bardufoss-regionen! Geoturisme er i vinden, og regionen har masse spennende geologi å by på!

FJELLVANDRING PÅ SENJA

Bli med på fjellvandring på vakre Senja, med erfaren og fjellvant guide som også er fotograf! Turen tilpasses deltakernes fysiske form.