fbpx

Destination Snowman

FISKE I BARDUFOSS-REGIONEN

Velkommen til fiskeparadiset Bardufoss

Bardufoss-regionen er et paradis for laksefiske – og alt annet fiske. Fantastiske Målselva er en av de beste lakseelvene i Norge, og her kan du få laks opp til 26 kilo! Målselva er også en av landets beste sjøørret-elver, og den har en stor bestand av harr. Rundhaug Gjestegård er et sagnomsust laksehotell som disponerer egne soner like utenfor hotelldøra. Her kan du overnatte med full pensjon.

Bardufoss-regionen har også utallige elver, vann og sjø med rike bestander av arktisk fisk som ørret, røye, med mer. Det er også kort veg til sjøen, der havfiske er tilgjengelig. Lei en av våre hytter eller campingvogner! På Rundhaug Gjestegård kan du leie fiskeutstyr (vadere og slukfiskestang). Du kan også leie ekstra fiskeguide. Det er praktisk med egen bil, og vi hjelper deg gjerne med leiebil.

Bardufoss-regionen er et paradis for laksefiske – og alt annet fiske. Fantastiske Målselva er en av de beste lakseelvene i Norge, og her kan du få laks opp til 26 kilo! Målselva er også en av landets beste sjøørret-elver, og den har en stor bestand av harr. Rundhaug Gjestegård er et sagnomsust laksehotell som disponerer egne soner like utenfor hotelldøra. Her kan du overnatte med full pensjon.

Bardufoss-regionen har også utallige elver, vann og sjø med rike bestander av arktisk fisk som ørret, røye, med mer. Det er også kort veg til sjøen, der havfiske er tilgjengelig. Lei en av våre hytter eller campingvogner! På Rundhaug Gjestegård kan du leie fiskeutstyr (vadere og slukfiskestang). Du kan også leie ekstra fiskeguide. Det er praktisk med egen bil, og vi hjelper deg gjerne med leiebil.

Salg av fiske for sommeren 2020 er startet! Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy ditt fiskeeventyr – meld din interesse her!

Vår online booking av fiskevald åpner 15. mai 2020. Gå inn på inatur.no, og søk opp Rundhaug Gjestegård. Book online her.

Vi minner om at alle voksne over 18 år må betale fiskeravgift for å få lov til å fiske etter laks, sjøørret eller sjørøye i vassdrag.
Klikk her for å lese mer om fiskeravgiften.

EKSKLUSIVT LAKSEFISKE

Ønsker du en fiskeopplevelse litt utenom det vanlige? Vi har svært attraktive fiskevald over Målselvfossen, og kombinert med overnatting ved fiskehotellet Rundhaug Gjestegård vil alt ligge til rette for et eksklusivt laksefiske! Rundhaug Gjestegård fyller 115 år i år, og har siden starten vært et kjært fiskehotell for fiskeentusiaster fra hele verden. Hotellets restaurant serverer lokale retter med fokus på kvalitet og smaksopplevelser. Kanskje du til og med ønsker å få maten servert på elvebredden? Sesongen er åpen fra 15. juni til 26. august. Utstyr for fiske (ikke fluestang) kan leies hos Rundhaug Gjestegård. Fiskeguide er også tilgjengelig. 

FISKEKORT I "HOTELLSONA"

Laksehotellet Rundhaug Gjestegård disponerer fantastiske fiskevald for laksefiske ovenfor og nedenfor Rundhaug bru i Målselv. Du kan kjøpe fiskekort på resepsjonstelefon 77830570, eller ved å sende oss et kontaktskjema her. Ved avtale kan du møte i resepsjonen ved Rundhaug Gjestegård. Betaling skjer ved Vipps, faktura eller over disk i resepsjonen. Ovenfor Målselvfossen varer fiskesesongen fra 15. juni til 26. august. 

Se oversikt fiskevald, kart fiskesoner og fiskebestemmelser, og book fiskevald på inatur.no.

RUNDHAUGØRA

Ev av våre mest attraktive soner. Strekker seg fra Rundhaug bru og ca. 250 meter nedover elva. Ulik strøm og dybde, bl.a. et sted med dypt vatn. Gapahuk med bålplass.

KIRKESNESØRA ØVRE

Flott sone, cirka 250 meter lang med rullestein. Langgrunt, perfekt for fluefiske. Et smalt område i sonen med kraftig strøm.

KIRKESNESØRA NEDRE

Flott laksekulp i Målselva med en lengde på cirka 250 meter. Langgrunt, rullesteiner på øra. Ypperlig for klassisk fluefiske. Fordel med vadere.

BAKKEHAUGØRA

Toppsone, nær Rundhaug Gjestegård. Elva gjør lang sving fra stryk til dypere vatn. Ca. 300-400 meter å gå til valdet. Vadere nødvendig.

HEIMNESØRA

Sone i Målselva nær Rundhaug Gjestegård med lita ør, smalt, strømkant. Ved høy vannstand trengs vadere. Kort å gå fra parkering, lett tilgjengelig vald.

HOLMEN

Sone ca 350 m lang nær Rundhaug Gjestegård. God fiskeplass, men ikke den beste for fluefiske på grunn av trær, samt elveforebygning. Motfiske praktiseres i sonen.

TVILLINGNESØRA

Elva svinger her i en dyp og stille kulp. Glimrende for både flue og makk. Det praktiseres motfiske på denne sonen. Kun dagskort.

TVILLINGNESET

Rett strekning før Tvillingnesøra, nær Rundhaug sentrum. Kulpen er djupest øverst og går over i stryk før svingen.

KJERKESELVKJEFTEN

Sonen ligger ved utløpet av Kirkeselva. Her kan fiskes både laks, ørret og harr. Elven er dyp langs land og egner seg til både flue og mark.

BÅTFISKE I MÅLSELVA

I midtre del av Målselva er det tradisjon å fiske fra båt med motor etter laks, såkalt dorging eller trolling. Båten går med sakte fart, mens snøret henger fra stang utfor båten. Her gjelder det å kjenne de beste fiskeplassene i elva! Vi anbefaler båt med guide. Fisket starter 15. juni og varer til 15. september.

Meld din interesse for båtfiske ved å fylle ut kontaktskjema her!

FISKE I KORTSONA

Sagnomsuste Målselvfossen og laksetrappa ligger omtrent midtveis i Målselv-vassdraget, ca. et kvarter fra Rundhaug Gjestegård. Området er meget naturskjønt og har alltid vært en særdeles god fiskeplass. Nybyggerne som kom til Målselv for vel 200 år siden brukte fossen til matauk, og senere kom utlendinger som drev sportsfiske, særlig engelskmenn. I dag er selve kulpen under fossen bortleid til Bjørn Rune Gjelsten i fire uker i juli. Sonen nedenfor kulpen kalles kortsona og er «kremplassen» for mange laksefiskere. Den beste tida for fiske er fra åpning 15. juni til utpå sommeren. Det er rullerende fiske fra Målselvfossen og ned, og det selges formiddag- og ettermiddagskort. Vi ordner fiskekort, forutsatt at det er ledige kort.

Meld din interesse for fiske i kortsona ved å fylle ut kontaktskjema her!

SJØØRRETFISKE NEDRE MÅLSELVA

Nedre del av Målselva er et paradis for sjøørret – eller sjøbørting som det kalles lokalt. Dette er en av Norges beste sjøørrettsoner med mulighet for alle typer stangfiske. Det er tillatt å fiske med sluk, flue, skjeer med mark og søkker inntil 30 gram. Mange fine fiskeplasser finnes, tilrettelagt med gapahuker, bord og benker. Fiskekort er tilgjengelig, eller du kan hyre en av våre fiskeguider eller en lokal guide som viser deg fiskeplassene. Du kan og leie båt eller båt med guide. Nedre Målselv ligger cirka en halvtime fra Rundhaug Gjestegård, og det er mulig å leie overnatting i nærheten av fiskeplassene.

Meld din interesse for sjøørretfiske ved å fylle ut kontaktskjema her!

Les mer om sjøørretfiske i Nedre Målselva her.

FISKE AV ØRRET, RØYE OG HARR

Mulighetene er veldig mange for fiske av ørret, røye og harr i Bardufoss-regionen – det kan være vanskelig å velge! Av fiskevatn kan vi for eksempel anbefale Lille Rostavatn som har god bestand av røye og ørret. Båt kan leies. Det samme med Fjellfroskvatnet, Devdisjavri og Takvatnet. Av elver kan vi anbefale Barduelva, som av flere karakteriseres som en av Norges beste ørretelver. I tillegg har Barduelva en bra røyestamme. Målselva er et godt valg hvis du vil fiske harr, eller ved utløpet av Målselva; sjøørret. I Øvre Dividal Nasjonalpark, som ligger bare noen mil fra Rundhaug Gjestegård, finnes et stort utvalg av elver og vatn med rike bestander av fisk.
Du kan leie fiskeguide hos oss, som viser deg de beste fiskeplassene. Eller du kan kjøpe fiskekort og dra alene. Du kan kjøre bil fram til noen av fiskeplassene, men i de fleste tilfeller må du påregne en kort eller lengre gåtur.

Meld din interesse for fiske av ørret, røye og harr her!

Les mer om og kjøp Norgeskortet her.