Senk skuldrene med et opphold på Rundhaug Gjestegård

Historier bak hver dør

Rundhaug Gjestegård er et flott, historisk hotell med en unik atmosfære. Hotellet ble åpnet i 1905 av Amanda Sandmo. Hun var da 29 år og gift med Jonas Sandmo som drev butikk på Rundhaug. Hotellet var i sine første tiår et insted for rikfolk og elite, og de gamle gjestebøkene florerer av ambassadører, adelige og statsråder. 

Under krigen, i mai 1940, holdt kong Haakon, kronprins Olav og regjeringen til i Troms. Kongen, kronprinsen og regjeringsmedlemmene overnattet flere netter på Rundhaug Hotell i slutten av mai 1940. I juni 1940 ble hotellet okkupert av tyskerne. Amandas familie ble tvunget vekk, og hele Rundhaug ble et militært område fylt av brakker. Rundhaug Hotell ble brukt som hovedkvarter, med direktelinje til Berlin. Tyskerne satte også opp tilbygget. Byggene ble behandlet svært dårlig under krigen, og da Amanda endelig fikk returnere til Rundhaug Hotell, krevdes det omfattende restaurering som foregikk over flere år. 

Etter krigen hadde Rundhaug Hotell flere gjester fra nærområdene, spesielt fra Tromsø, men var fortsatt populært blant eliten og hadde faste gjester fra Canada, England og Tyskland. Hotellet hadde godt belegg også veldig populært for lokale kaffegjester. Amandas etterkommere drev hotellet videre etter krigen, og det ble værende i Sandmo/Kvammen-familien fram til 2003. Da gjennomgikk hotellet en omfattende renovering, og Rundhaug Hotell byttet navn til Rundhaug Gjestegård. Dagens eiere overtok Rundhaug Gjestegård i 2012. Det har vært et mål for eierne i nyere tid å bevare det historiske preget på gjestegården, og det finnes mange gode historier gjemt i tømmervegger og knirkende tregulv! 

Et paradis for laksefiske

Rundhaug Gjestegård ligger ved bredden av den mektige Målselva. Helt siden hotellet åpnet, har det vært en yndet destinasjon for sportsfiskere fra hele verden. Gjestegården har egne laksevald, hvor det nærmeste ligger omtrent rett utenfor døra. Målselva har siden nybyggerne kom på slutten av 1700-tallet, vært en viktig lakseelv, både for sportsfiskere og lokalbefolkningens matauk. 2018 var et toppår med oppgang på nesten 9.000 laks i laksetrappa. 

Sommersesongen på Rundhaug Gjestegård er sterkt preget av lakseturisme, og hotellet har en egen lounge dedikert til fiskere! Hotellet har gjennom tidene blitt skrevet om i flere utenlandske magasiner, og den verdenskjente hotellkongen Charles Ritz skrev om sin begeistring for Rundhaug Hotell i sin berømte laksebok.

Unike rom og spennende lokaler

Historiske Rundhaug Gjestegård har i dag 22 unike rom med totalt 42 senger. De fleste av rommene har privat toalett og dusj tilknyttet, mens noen av rommene deler baderom og toalett på gangen. Dette var vanlig praksis i Amandas tid, og mange av dagens gjester syns det er morsomt og spennende å vandre gjennom hotellets ganger i morgenkåpe. Rommenes størrelse varierer, og flere av rommene er oppkalt etter sine berømte gjester! 

Dersom du vil se på TV, må du gå ned til TV-stuen i 1. etasje. Ingen av rommene har TV! Dette har vært et bevisst valg fra eiernes side for å bevare den historiske atmosfæren på rommene, og det ivaretar den historiske, sosiale opplevelsen av å se på TV sammen. 

Rundhaug Gjestegård har kafélokaler, stor spisesal og pub. Kaféen er tilknyttet resepsjonen, og her kan man få servert kaffe og kaker på dagtid. I spisesalen er det plass til ca. 100 personer, og lokalene er spesielt godt egnet til konfirmasjoner, bryllup eller andre arrangementer. Restauranten har fokus på tradisjonsmat, og serverer lokale retter fra regionen. Amanda pub ligger i kjellerlokalene, og er en romslig pub med scene. 

Gjestegårdens teselskap - en luksuriøs opplevelse

Gjestegårdens teselskap er basert på den britiske tradisjonen “afternoon tea”. Opplevelsen gir assosiasjoner til britisk overklasse, med fat bugnende av lekre bakverk, smørbrød og kaker, akkompagnert med en kanne nydelig te. De historiske lokalene på Rundhaug Gjestegård egner seg utmerket til en luksuriøs matopplevelse – uansett anledning! 

Gjestegårdens teselskap bookes på forespørsel. 

Kontakt

Rundhaug Gjestegård
Øverbygdveien 9, 9336 Rundhaug
Telefonnummer: +47 77830570
E-post: post@rundhauggjestegard.no
Nettside: rundhauggjestegard.no