VANDRING I BARDUFOSS-REGIONEN

Opplev regionen med fjellskoene på

Sommermånedene er perfekte for å utforske det arktiske landskapet til fots. Vårt nærmeste vandreeventyr starter rett utenfor døren til Basecamp Snowman!

Basert på din egen vandreerfaring, kan du velge et vandrealternativ som er godt tilrettelagt for ditt nivå: begynner, middels, erfaren. Lengden på vandreturene varierer, så du kan også velge hvor lenge du vil at vandreeventyret skal vare.

De fleste av våre alternativer for vandring bookes på forespørsel, med mindre annet er opplyst.
  Klikk her for å melde din interesse!

FJELLVANDRING PÅ SENJA MED VILLMARKSGUIDE

Øya Senja er et av de mest spennende og villeste områder man kan besøke i Norge. Du får oppleve både høye og stupbratte fjell, kritthvite strender ved knallblått hav omkranset et irrgrønt landskap som er til å miste pusten av. Vår turguide er en erfaren og lokalkjent fjellvandrer, men også profesjonell fotograf. 
Kamerautsyr medbringes slik at vi kan tilby å forevige dine minner i form av vakre bilder av deg selv i denne enestående naturen – Kanskje på toppen av fjellet? Nivå: middels. 

BÅTTUR PÅ ALTEVATN

Altevatnet har en lengde på 45 km og er omringet av villmark. Dividalen nasjonalpark ligger nord for vannet og Rohkunnborri nasjonalpark ligger på sørsiden. Gå ombord i RIB-båten som fører deg lengre inn i villmarken! Nyt omgivelsene til den storslagne naturen ved Altevatnet, både til lands og til vanns. Guiden vår er profesjonell fotograf, og foreviger gjerne dine øyeblikk i denne fantastiske naturen. Nivå: begynner.

PRØV LITT, LÆR LITT

NIVÅ: BEGYNNER
VARIGHET: 1 TIME

Svært enkel vandretur, for familier og begynnere. Du får utdelt et kart og info i resepsjonen. Start turen fra resepsjonsdøra! Følg instruksjonene, let etter 10 forskjellige sjekkpunkter. Svar på spørsmålene ved hvert sjekkpunkt. Lever svarene i resepsjonene etter turen, så får du en overraskelse!

Inkl.: Kart, konkurranseregler, en overraskelse etter turen

MIDNATTSTUR MED GUIDE

NIVÅ: BEGYNNER
VARIGHET: 3 TIMER

Nedre deler av Målselva, for familier og begynnere. Start rett utenfor døra! Om du bor på Rundhaug Gjestegård kan du følge stien nedenfor fjellet, over brua og ned mot Målselva til gapahuken. Hvis du bor i Fjellandsbyen, går vi fra Basecamp Snowman mot den gamle hytta "Roa". Guiden vil fortelle om naturen og områdets historie.

Inkl.: Guide, snacks, kaffe

VANDRING I MAUKEN

NIVÅ: MIDDELS
VARIGHET: 4 TIMER

Mauken, 600 m o.h., for vandrere med middels erfaring og barn over 10 år. Start ved Basecamp Snowman i Fjellandsbyen ved 360 m o.h., følg stien mot den gamle hytta "Roa" hvor du er velkommen til å sitte ned, ta en kaffepause og skrive i vår gjestebok. Fortsett langs toppen av fjellet. Hvis du er heldig får du sett ørn eller rev, og hvis du har ekstra flaks: jerven.

Inkl.: Guide, snacks, kaffe

BESØK NORGES NASJONALFOSS

NIVÅ: BEGYNNER
VARIGHET: 3 TIMER


Enkel tur for familier og begynnere langs Målselvas bredder. Guiden vil plukke deg opp i resepsjonen og kjøre 20 minutter til Norges Nasjonalfoss: Målselvfossen. Vi går langs elvebredden og besøker "Kulpen" nedenfor fossen. Du får høre om Målselvas laksefiskehistorie. Dersom det er mulig, besøker vi "Laksesjået" hvor du kan se Villaksen på vei opp laksetrappene! (Ekstrakostnad på kr. 40 per person).

Inkl.: Guide, transport

MAUKENMASSIVET MED GUIDE

NIVÅ: ERFAREN
VARIGHET: 6 TIMER


Maukenmassivet, ca. 600 m o.h., er lokalisert mellom Målselvdalen i sør og Takelvdalen i nord. Fjellet har flere topper, hvor den høyeste er Stormauken med sine 1194 meter over havet. Området har en interessant historie, med samisk kultur, gullgraving og biologi. Turen starter ved Basecamp Snowman, 360 m o.h. Du følger stien forbi den gamle hytta "Roa" som leder deg lengre inn i Maukenmassivet.

Inkl.: Guide, kart, transport, kaffe, snacks og niste

FINNBRUENE OG JETTEGRYTENE

NIVÅ: MIDDELS
VARIGHET: 4 TIMER


Besøk den fantastiske, gamle furuskogen i Øvre Dividal Nasjonalpark, et historisk, samisk kulturlandskap. Her finner du "Finnbruene", brukt av samene og reinflokkene tilbake i tiden. I tillegg kan du oppleve de imponerende jettegrytene, dannet over tusener av år av stein og vann. Du transporteres til enden av veien i Dividalen hvor du følger stien ned til Divielva.


Inkl.: Guide, kart, transport, kaffe, snacks

GRØNNKAMPEN MED GUIDE

NIVÅ: ERFAREN
VARIGHET: 6 TIMER


Grønnkampen i Målselv, 652 m o.h. Eventyret starter rett utenfor døren på Rundhaug Gjestegård. Stiene er gode, men bratte. Utsikten fra toppen er uslåelig. Gode sko kreves til denne turen.Inkl.: Guide, kart, transport, kaffe, snacks, matpakke

KVELDSTUR I FURUSKOGEN

NIVÅ: BEGYNNER
VARIGHET: 3 TIMER


Lett tur i Målselv, flatt terreng i skogen. Guiden plukker deg opp i resepsjonen på Rundhaug Gjestegård og kjøre (eller gå) til turens startpunkt. Bardufoss-området har en stor furuskog omringet av et nydelig landskap nær elva. Om høsten kan du plukke bær og sopp av ulike sorter. Flott område for naturfotografi, spesielt om høsten når skogen har fått sine flotteste farger.
Inkl.: Guide, transport, kaffe, snacks

ISTINDEN MED GUIDE

NIVÅ: ERFAREN
VARIGHET: 6 TIMER


Bardu/Målselv, 1489 m o.h. Dette er en av områdets høyeste fjelltopper, og en utfordring! Vi kjører ca. 30 minutter til Istindelva. Stien som leder opp til fjellet er god, men bratt. Periodevis går stien gjennom krevende fjellterreng, og man må passe godt på hvor man setter foten. Vær også oppmerksom på bratte kanter! Her kan man fort oppleve høydeskrekk! På toppen kommer du til Vestre Istinden med en ubeskrivelig utsikt som gjør opplevelsen verdt strevet. Du kan se Bardu, Målselv, Senja, Kvaløya og Lyngsaplene.

Inkl.: Guide, kart, transport, kaffe, snacks, matpakke

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker å booke guidet tur